Múlt hét végén, (október 15-16) elkezdtem "felszámolni" a paprikaültetvényt, ami ebben az évben nem volt több, mint 60 tő. Lett zöld paprikám bőven!
Nyilvánvaló, hogy el kell tenni savanyúságnak!
Amit felhasználtam: üvegenként egy-egy csípős almapaprika, sok fehér cseresznyepaprika (zölden->fehér és éretten->piros), egy meghatározhatatlan fajta, ami akkora, mint a kisujj perce a körömmel, és majdnem szabályos háromszög a körvonala, Thai csili, Cayenne zölden és pár sárga, és viszonylag sok Tulipánpaprika - Bohócpaprika - Bishops Crown, ki hogyan ismeri.
Az eljárás:
Az üvegek aljára egy ágacska borsikafű és tárkony. Erre a paprika, majd egész bors, mustármag és koriander (saját termésű). A leve hideg, sós, ecetes, édesítős (én xilitet használok diabetesz miatt, de lehet cukor is) víz. Felöntöm vele, tető rá, és megy a befőzőautomatába. Harminc percen keresztül 85 fokban csírátlanodnak.
November közepén már meg fogom kóstolni (a savanyúságnak minimum három hét érésre van szüksége, de jobb, ha több)!