Csiliskedéseim a kapszaicin jegyében...

Port of Chili - Csilikikötő

Port of Chili - Csilikikötő

Egy kis savanyúság a csípősség jegyében

2015. október 26. - Seafalcon

Múlt hét végén, (október 15-16) elkezdtem "felszámolni" a paprikaültetvényt, ami ebben az évben nem volt több, mint 60 tő. Lett zöld paprikám bőven!

Nyilvánvaló, hogy el kell tenni savanyúságnak!

chili-savsag21.jpg

Amit felhasználtam: üvegenként egy-egy csípős almapaprika, sok fehér cseresznyepaprika (zölden->fehér és éretten->piros), egy meghatározhatatlan fajta, ami akkora, mint a kisujj perce a körömmel, és majdnem szabályos háromszög a körvonala, Thai csili, Cayenne zölden és pár sárga, és viszonylag sok Tulipánpaprika - Bohócpaprika - Bishops Crown, ki hogyan ismeri.

Az eljárás:

Az üvegek aljára egy ágacska borsikafű és tárkony. Erre a paprika, majd egész bors, mustármag és koriander (saját termésű). A leve hideg, sós, ecetes, édesítős (én xilitet használok diabetesz miatt, de lehet cukor is) víz. Felöntöm vele, tető rá, és megy a befőzőautomatába. Harminc percen keresztül 85 fokban csírátlanodnak.

November közepén már meg fogom kóstolni (a savanyúságnak minimum három hét érésre van szüksége, de jobb, ha több)!

A bejegyzés trackback címe:

https://chiliport.blog.hu/api/trackback/id/tr988022426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása